Het Nieuwe Dagje Uit

Dinsdag 23 maart 2021, WaterGoed! Valburg

Programma

We hebben een afwisselend programma voor je samengesteld met op de Main Stage presentaties van:

  • The Maxx
  • Dreamland Margate
  • Expeditie Watergoed
  • Pairi Daiza

Break-out sessies

In de negen verschillende break-out sessies hebben we nu al presentaties vastgelegd van Yalp met E-Sports, Max van Leeuwen die een onderzoek naar recreatie bij Nederlandse waterplassen presenteert en Hans van Leeuwen die een geheel vernieuwde versie van zijn 111 Wereldtrends onthuld.

Award voor Beste Family Entertainment Center

We reiken ook weer de Award voor Beste Family Entertainment Center uit. Wie volgt Avonturenboerderij Molenwaard op die er vorig jaar met de Award vandoor ging?

Netwerken

Je hebt natuurlijk volop netwerkmogelijkheden op het Innovatieplein waar de exposanten hun nieuwste attracties en innovaties presenteren. Tussen de middag hebben we een lekkere lunch voor je klaarstaan en kun je rustig alle attracties van The Maxx gaan bekijken.

Mainstage

Welkom op de Vakdag!
09:00 uur

Welkom op de Vakdag!

De deuren worden voor je geopend en de dag begint met een lekker kopje koffie of thee. Uiteraard hebben wij voor de bezoekers die van ver komen iets hartigs klaarstaan voor de lekkere trek. Praat op deze inspirerende locatie met andere bezoekers. Wat verwachten zij van de dag? Welke workshops willen zij niet missen en met welke tour gaan ze mee? 

Watergoed: van buitensportbedrijf naar events en dagrecreatie
10:00 uur

Watergoed: van buitensportbedrijf naar events en dagrecreatie

Joost Frijlink / Directeur-eigenaar Omni Events & Watergoed
Immersieve ervaringen in de Beste Dierentuin van Europa
10:30 uur

Immersieve ervaringen in de Beste Dierentuin van Europa

Terwijl ze officieel door het grote publiek in de categorie ‘dierentuin’ wordt ingedeeld, probeert Pairi Daiza zoveel meer te zijn dan dat. Het is die differentiatie die deze ‘Jardin des Mondes’ zo uniek maakt tegenover haar concurrenten in het speelveld. Bezoekers van dit 80 hectare grote park net ten zuiden van Brussel worden niet enkel ondergedompeld in de wonderen van het dierenrijk, maar ook in de architecturale, botanische, culturele en zelfs religieuze pracht van de vier windstreken van onze planeet. Dit alles sinds kort ook met… een Resort, want met lodges en hotelkamers tussen de beren en wolven van het Canadese gebied The Last Frontier biedt Pairi Daiza alles waar u of uw klanten van dromen voor een unieke ervaring. Word wakker met een gigantische bruine beer voor het raam van je slaapkamer, ga naar dromenland terwijl buiten wolven huilen of de zeeleeuwen brullen… In deze presentatie vertellen Commercieel Directeur Olivier Bauden en woordvoerder Mathieu Goedefroy hoe Pairi Daiza het allemaal praktisch mogelijk maakt. 

Olivier Bauden / Commercieel Directeur Pairi Daiza
Een dagje uit in de toekomst
11:00 uur

Een dagje uit in de toekomst

Stef Driessen is Sector Banker Leisure bij ABN AMRO. Samen met zijn 60 gespecialiseerde teamgenoten adviseert hij bedrijven in de Leisure, Travel & Hospitality. ‘De leukste sector, die het leven van zo veel mensen helpt verrijken.’ Over de ontwikkelingen & vooruitzichten wisselt Stef graag met u van gedachten. Daarbij zet hij daar waar mogelijk zijn netwerk in, om u verder te helpen. Stef werkte eerder in de supply chain van Heineken Afrika. Daarna deed hij ervaring op als bijzonder beheer bankier en als teamleider bij de zakenbank van ABN AMRO.

Stef Driessen / Sector Banker Leisure / ABN AMRO
Preston Palace, de winnaar van de Award Beste Family Entertainment Center
11:30 uur

Preston Palace, de winnaar van de Award Beste Family Entertainment Center

Preston Palace heeft de Award Beste Family Entertainment Center in de wacht gesleept. Volgens juryvoorzitter Hans van Leeuwen van PleisureWorld NRIT is Preston Palace het meest toonaangevende Family Entertainment Center van Nederland. "Preston Palace is gericht op een short stay voor meerdere dagen met volop plezier. Het heeft een gethematiseerd tropisch zwemparadijs, de nieuwste bowlingbanen, een indoor kermis, diverse foodcourts en je kunt er a la carte eten. Maar centraal staat nog steeds de all-in formule." Op de vakdag vertellen DGA Carlo Slag en Commercieel Directeur Patrick Verver hoe Preston Palace zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een unieke en toonaangevende Nederlandse all-inclusive bestemming.

Carlo Slag / DGA Preston Palace
Lunch en netwerkplein
12:00 uur

Lunch en netwerkplein

We gaan even uitblazen van alle kennis en inspiratie die we in de ochtend hebben opgedaan. De inbegrepen lunch is een mooi moment om het netwerkplein te bezoeken of WaterGoed! te verkennen.

JEU een slim horeca- en leisureconcept
14:00 uur

JEU een slim horeca- en leisureconcept

Marco Peek van de Brothers Horeca Groep neemt je mee in de ontwikkeling van hun nieuwste concept de JEU de boules bar. JEU staat voor een andere manier van uitgaan met indoor jeu de boules, een hapje en een drankje. Heel laagdrempelig met een festivalachtige sfeer waar op een hippe manier het traditionele Franse spel wordt gespeeld. De eerste vestiging in Utrecht loopt ‘als een malle’ en nog dit voorjaar kan Arnhem met dit concept, dat mooi aansluit bij de uitgaanswensen van de consument, kennismaken. Marco vertelt je alles over de keuze om meer conceptmatig binnen het bedrijf te werken, de weg naar dit succes en de hindernissen en valkuilen die ze hebben overwonnen.

Marco Peek / Eigenaar Brothers Horeca Groep
Workshops
14:30 uur

Workshops

Voor de workshops hebben we 6 ondernemers uitgenodigd die innovatieve concepten hebben gerealiseerd. Laat je informeren en inspireren door hun bijzondere verhaal. In elke ronde kun je kiezen uit drie verschillende workshops zodat je boordevol ideeën naar huis gaat. 

Workshops
15:00 uur

Workshops

Voor de workshops hebben we 6 ondernemers uitgenodigd die innovatieve concepten hebben gerealiseerd. Laat je informeren en inspireren door hun bijzondere verhaal. In elke ronde kun je kiezen uit drie verschillende workshops zodat je boordevol ideeën naar huis gaat. 

De Trends van Morgen
15:30 uur

De Trends van Morgen

Hans van Leeuwen / Trendwatcher - Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme
Afsluiting van de dag & Netwerkborrel
16:00 uur

Afsluiting van de dag & Netwerkborrel

We sluiten de dag gezellig af met een netwerkborrel waar je met andere deelnemers elkaars inzichten van de dag kunt uitwisselen. Wie weet word je nog meer geïnspireerd en ontstaan er mooie ideeën en samenwerkingen.

Stage 1

De volgende stap in de evolutie van de escaperoom
14:30 uur

De volgende stap in de evolutie van de escaperoom

Operatie Pandora is de volgende stap in de evolutie van de escaperoom. In Operation Pandora betreed je een enorme en gedetailleerde, volledig functionele en 100% realistische sciencefictionwereld zoals je die alleen in Hollywood-films hebt gezien. Operatie Pandora bevat geen puzzels of raadsels. Maar je moet wel slim genoeg zijn om te kunnen overleven en je weg uit een zeer vijandige omgeving te vinden. Het is geen spel. Het is een film. Alleen kijk je er niet naar, je zit er middenin.   

Joeri Holsheimer / CEO en founder Operation Pandora
De opkomst van Virtual Reality entertainment
15:00 uur

De opkomst van Virtual Reality entertainment

Virtual Reality is here to stay. Wouter van The VR Room gaat vertellen over zijn route van kofferbak naar 2 vestigingen in Utrecht en Amsterdam, met een derde locatie die er aan komt. Virtual Reality entertainment is relatief gemakkelijk om aan te bieden, maar hoe blijf je 'Future Proof'? Met VR Lasergamen en een nieuw product eind Q1, biedt The VR Room ook haar producten aan als distributeur van bewezen, winstgevende concepten. De producten van The VR Room zijn breed inzetbaar en kunnen een toevoeging zijn aan bestaande FEC's. Ontdek de business case van Virtual Reality entertainment voor jouw bedrijf!

Wouter van den Bijgaart / CEO The VR Room & VR Lasergamen

Stage 2

Onderzoek recreatieplassen in Nederland
14:30 uur

Onderzoek recreatieplassen in Nederland

Max van Leeuwen presenteert het nieuwe PleisureWorld NRIT onderzoek naar recreatieplassen in Nederland. Hoeveel zijn er en waar vinden we ze? Wie heeft de locaties in eigendom en wie voert het beheer uit? Zijn de plassen vrij toegankelijk of zijn ze besloten, moet er entree betaald worden? Welke voorzieningen treffen we er aan? Hoeveel en wat voor bezoekers komen er naar toe? Het rapport kan daarmee gebruikt worden door eigenaren, beheerders, gebruikers en leveranciers. Naast dit rapport zijn data beschikbaar met betrekking tot de statistische gegevens van de recreatieplassen in Nederland, waarmee uitspraken gedaan kunnen worden over onder nadere de verspreiding van voorzieningen over Nederland, de grote en kleine beheerders van recreatieplassen en de combinaties van plassen met andere voorzieningen, zoals campings, bungalow-, vakantie- en attractieparken. 

Max van Leeuwen / Innovatie- en recreatieadviseur
De transformatie van tennishal naar FEC
15:00 uur

De transformatie van tennishal naar FEC

Een oude tennishal van wel 3000m2 totaal verbouwen tot een vernieuwend Family Entertainment Concept, uniek in Nederland waar de gastronomische beleving het verschil maakt. Richard Bultink ging eerst een aantal maanden op pad met Hans van Leeuwen om vervolgens daaruit zijn eigen plannen te trekken een totaal eigentijds Family Entertainment Center te ontwikkelen gericht op de wat oudere doelgroep en volledig gethematiseerd. The City heeft een uniek Piazza horeca concept, 350 zitplaatsen – zes bowlingbanen, gethematiseerde 18 holes Indoor Street Golf, Laser Arena 450m2, Indoor Jeu de Boulles 4 banen, VR Cyber Shock, Arcade Space, Kids Playground, Squash. Tijdens de Vakdag Het Nieuwe Dagje Uit zal Richard samen met Hans van Leeuwen het concept toelichten en de ervaringen delen hoe een dergelijke transitie tot stand komt en welke investeringen en energie een dergelijke verbouwing kost.

Richard Bultink / eigenaar The City

Stage 3

Een toegankelijke dagattractie; droom of werkelijkheid?
15:00 uur

Een toegankelijke dagattractie; droom of werkelijkheid?

Karin zal tijdens de break-outsessie ingaan op de toegankelijkheid en inclusiviteit in Nederlandse dagattracties, nu én over 10 jaar. Ze gaat met de deelnemers in gesprek over hoe zij hieraan binnen hun dagattractie invulling kunnen geven. Karin zal voorbeelden geven van dagattracties -nationaal én internationaal- die al ver zijn op dit gebied. Ook geeft ze concrete tips over welke (kleine) stappen een dagattractie kan zetten om toegankelijker te worden voor gasten met een beperking. Daarmee kunnen ze een nieuwe markt van bezoekers aanboren. Tegelijkertijd draagt het bij aan een goede reputatie van de dagattractie.

Karin Stiksma / Strategisch consultant & Concept ontwikkelaar Toegankelijkheid & Inclusiviteit in dagattracties

Innovatieplein

Gielissen
3315 uur

Gielissen

Met deze duurzame design vakantiewoningen op het water zetten we een nieuwe standaard in recreatie. MarinHomes zijn volledig nieuw ontwikkelde exclusieve vakantiewoningen die een compacte buitenmaat combineren met opvallend veel binnenruimte. Alle MarinHomes bieden ruimte aan twee tot acht vakantiegangers.

Every Office
3318 uur

Every Office

EveryOffice is een recreatiepakket voor recreatieondernemers die vooruitstrevend en innovatief willen zijn. Uw totale recreatie- en bedrijfsproces in 1 softwarepakket. Wij maken het mogelijk.

Aqua Drolics
3344 uur

Aqua Drolics

Aqua Drolics ontwerpt en produceert kinderbaden en water speelelementen voor onder andere campings, hotels, gemeente zwembaden en vakantieparken. Sinds 1988 heeft Aqua Drolics zich ontwikkeld tot een ware specialist op dit gebied.

Van Egdom
3352 uur

Van Egdom

Van Egdom Recreatietechniek B.V., met vestigingen in De Meern en Emmeloord, is een internationaal georiënteerd bedrijf, gespecialiseerd in turn-key projectontwikkeling van waterattracties, maar is ook de professional wanneer het gaat om renovatie en het upgraden van bestaande (zwem)accommodaties.

Yalp
3593 uur

Yalp

Yalp maakt sport- en speeltoestellen, zodat mensen weer meer buiten gaan bewegen. Voor leeftijd 0 tot 100. "Ons team levert de beste speeltuinen en sportplekken die passen bij de hedendaagse maatschappij. Wij leveren klimtoestellen, maar ook outdoor DJ-tafels, voetbalwanden en freerunning omgevingen."

Sportainment Group (by JF) - Als oplossing voor uw accommodatie
3663 uur

Sportainment Group (by JF) - Als oplossing voor uw accommodatie

Janssen-Fritsen is al decennia prominent actief in de sportwereld. Als producent, leverancier en inrichter van indoor sportaccommodaties (speellokalen, gymzalen, (top) sporthallen en turnhallen) koppelen wij met ons assortiment sport aan fun en entertainment!

Welt der Freizeit
3668 uur

Welt der Freizeit

Een leisurebeurs op een unieke locatie, een volledig themapark dat twee dagen in het teken zal staan van de German Leisure Exhibition. Een uniek en breed aanbod zal bezoekers informeren en verrassen, waarbij de nadruk ligt op leisureattracties.

Ticketsplus
3675 uur

Ticketsplus

Door vraag en aanbod uit de leisure- en entertainmentmarkt beter op elkaar af te stemmen en de belevenismarkt transparanter te maken, vergroten we de markt, zorgen we voor betere en slimmere deals en wordt er aan het einde van de rit door gebruikers meer omzet gemaakt!