Het Nieuwe Dagje Uit

Dinsdag 23 juni 2020, WaterGoed! Valburg

Workshops

Workshops

De volgende stap in de evolutie van de escaperoom
uur

De volgende stap in de evolutie van de escaperoom

Operatie Pandora is de volgende stap in de evolutie van de escaperoom. In Operation Pandora betreed je een enorme en gedetailleerde, volledig functionele en 100% realistische sciencefictionwereld zoals je die alleen in Hollywood-films hebt gezien. Operatie Pandora bevat geen puzzels of raadsels. Maar je moet wel slim genoeg zijn om te kunnen overleven en je weg uit een zeer vijandige omgeving te vinden. Het is geen spel. Het is een film. Alleen kijk je er niet naar, je zit er middenin.   

Joeri Holsheimer CEO en founder Operation Pandora
Onderzoek recreatieplassen in Nederland
uur

Onderzoek recreatieplassen in Nederland

Max van Leeuwen presenteert het nieuwe PleisureWorld NRIT onderzoek naar recreatieplassen in Nederland. Hoeveel zijn er en waar vinden we ze? Wie heeft de locaties in eigendom en wie voert het beheer uit? Zijn de plassen vrij toegankelijk of zijn ze besloten, moet er entree betaald worden? Welke voorzieningen treffen we er aan? Hoeveel en wat voor bezoekers komen er naar toe? Het rapport kan daarmee gebruikt worden door eigenaren, beheerders, gebruikers en leveranciers. Naast dit rapport zijn data beschikbaar met betrekking tot de statistische gegevens van de recreatieplassen in Nederland, waarmee uitspraken gedaan kunnen worden over onder nadere de verspreiding van voorzieningen over Nederland, de grote en kleine beheerders van recreatieplassen en de combinaties van plassen met andere voorzieningen, zoals campings, bungalow-, vakantie- en attractieparken. 

Max van Leeuwen Innovatie- en recreatieadviseur
De transformatie van tennishal naar FEC
uur

De transformatie van tennishal naar FEC

Een oude tennishal van wel 3000m2 totaal verbouwen tot een vernieuwend Family Entertainment Concept, uniek in Nederland waar de gastronomische beleving het verschil maakt. Richard Bultink ging eerst een aantal maanden op pad met Hans van Leeuwen om vervolgens daaruit zijn eigen plannen te trekken een totaal eigentijds Family Entertainment Center te ontwikkelen gericht op de wat oudere doelgroep en volledig gethematiseerd. The City heeft een uniek Piazza horeca concept, 350 zitplaatsen – zes bowlingbanen, gethematiseerde 18 holes Indoor Street Golf, Laser Arena 450m2, Indoor Jeu de Boulles 4 banen, VR Cyber Shock, Arcade Space, Kids Playground, Squash. Tijdens de Vakdag Het Nieuwe Dagje Uit zal Richard samen met Hans van Leeuwen het concept toelichten en de ervaringen delen hoe een dergelijke transitie tot stand komt en welke investeringen en energie een dergelijke verbouwing kost.

Richard Bultink eigenaar The City
De opkomst van Virtual Reality entertainment
uur

De opkomst van Virtual Reality entertainment

Virtual Reality is here to stay. Wouter van The VR Room gaat vertellen over zijn route van kofferbak naar 2 vestigingen in Utrecht en Amsterdam, met een derde locatie die er aan komt. Virtual Reality entertainment is relatief gemakkelijk om aan te bieden, maar hoe blijf je 'Future Proof'? Met VR Lasergamen en een nieuw product eind Q1, biedt The VR Room ook haar producten aan als distributeur van bewezen, winstgevende concepten. De producten van The VR Room zijn breed inzetbaar en kunnen een toevoeging zijn aan bestaande FEC's. Ontdek de business case van Virtual Reality entertainment voor jouw bedrijf!

Wouter van den Bijgaart CEO The VR Room & VR Lasergamen
Een toegankelijke dagattractie; droom of werkelijkheid?
uur

Een toegankelijke dagattractie; droom of werkelijkheid?

Karin zal tijdens de break-outsessie ingaan op de toegankelijkheid en inclusiviteit in Nederlandse dagattracties, nu én over 10 jaar. Ze gaat met de deelnemers in gesprek over hoe zij hieraan binnen hun dagattractie invulling kunnen geven. Karin zal voorbeelden geven van dagattracties -nationaal én internationaal- die al ver zijn op dit gebied. Ook geeft ze concrete tips over welke (kleine) stappen een dagattractie kan zetten om toegankelijker te worden voor gasten met een beperking. Daarmee kunnen ze een nieuwe markt van bezoekers aanboren. Tegelijkertijd draagt het bij aan een goede reputatie van de dagattractie.

Karin Stiksma Strategisch consultant & Concept ontwikkelaar Toegankelijkheid & Inclusiviteit in dagattracties